24th Nov 2017 Gk Today

By | November 24, 2017


Present Affairs Questions November 24 2017 is right here. Learn the newest At the moment Present Affairs GK Questions. Learn GK At the moment Questions relating to issues world wide are properly offered right here. Aspirants who’re making ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Basic Data. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Basic Data Questions makes your preparation simple and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. We now have lined nearly all of the GK At the moment Questions 24 November 2017 Present Affairs which make your preparation simple. You possibly can Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Present Affairs At the moment GK Questions – 24th Nov 2017 GK Quiz Questions

1. The UK has formally requested which nation to steer Commonwealth assembly in April?
A. China
B. Russia
C. India
D. Germany

2. Sushma Swaraj to attend Shanghai Cooperation Group (SCO) summit wherein nation?
A. Russia
B. England
C. Italy
D. America

three. Who’s the Prime Minister of Russia?
A. Alexei Navalny
B. Vladimir Putin
C. Boris Yeltsin
D. Dmitry Medvedev

four. Who launched a cell software known as UMANG?
A. Amit Shah
B. Sushma Swara
C. Narendra Modi
D. Arun Jaitley

5. Narendra Modi had talks with which nation prime minister concerning the bilateral points?
A. Sri Lanka
B. Saudi Arabia
C. Iran
D. France

GK Quiz Questions – Present Affairs Questions November 24 2017

6. Who’s the President of France?
A. Marine Le Pen
B. Emmanuel Macron
C. Jean-Luc Melenchon
D. Francois Hollande

7. Myanmar had made an settlement with which nation on the return of refugees?
A. Bangladesh
B. Russia
C. Pakistan
D. India

eight. Omar al-Bashir is the president of which nation who visited Russia for the safety of their nation from the US?
A. Saudi Arabia
B. Somalia
C. Sudan
D. Libya

9. Which nation agrees to purchase $7 billion in precision munitions from U.S. companies?
A. Egypt
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Yemen

Present Affairs Questions November 24 2017 – GKToday Questions

10. China had an settlement with which nation to ascertain a strategic partnership?
A. Mauritania
B. Eritrea
C. Djibouti
D. Burundi

11. Havmor to promote ice cream enterprise to which nation for Rs 1,zero20 crores?
A. Cadbury
B. Lotte
C. Ferrero India
D. Amul

12. Which firm builds the world largest lithium-ion battery in simply 100 days?
A. Tesla
B. Siemens
C. Electrolux
D. Miele

13. Leica is which nation primarily based digicam firm that entered Indian market?
A. China
B. United States
C. Japan
D. Germany

14. In newest FIFA rankings India stands wherein place?
A. 105
B. 110
C. 98
D. 92

Basic Data Questions – Present Affairs Questions November 24 2017

15. Among the many Asian Soccer Confederation nations Indian soccer group occupies which place?
A. 15
B. 10
C. eight
D. 21

16. Which nation ranks first within the newest FIFA rankings?
A. Brazil
B. Argentina
C. Germany
D. Portugal

17. Who turns into the primary Method One driver to launch his personal eSport digital racing group?
A. Sebastian Vettel
B. Fernando Alonso
C. Lewis Hamilton
D. Felipe Massa

18. Mattala Airport is wherein nation?
A. Sri Lanka
B. Russia
C. Spain
D. Italy

19. India joined because the full-fledged member of the Shanghai Cooperation Group (SCO) wherein yr?
A. 2015
B. 2016
C. 2017
D. 2014

20. 2015 Commonwealth Heads of Authorities Assembly happened in?
A. Sri Lanka
B. Malta
C. Australia
D. Uganda

ANSWERS:

1. C 2. A three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link