26th Nov 2017 Gk Today

By | November 27, 2017


Present Affairs Questions November 26 2017 is right here. Learn the most recent At this time Present Affairs GK Questions. Learn GK At this time Questions concerning issues world wide are properly offered right here. Aspirants who’re getting ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Normal Data. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Normal Data Questions makes your preparation simple and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. We have now coated virtually all of the GK At this time Questions 26 November 2017 Present Affairs which make your preparation simple. You’ll be able to Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Present Affairs At this time GK Questions – 26th Nov 2017 GK Quiz Questions

1. Who found Hawaii?
A. Gentleman Cook dinner
B. Alastair Cook dinner
C. James Cook dinner
D. Albert Roca

2. Sandwich Islands is called?
A. Andaman
B. Lakshdweep
C. Indonesia
D. Hawaii

three. When was the primary Thanksgiving Day celebrated?
A. 1777
B. 1789
C. 1889
D. 1887

Four. Who wrote Alice in Wonderland?
A. James Carter
B. Howard Wolowitz
C. Lewis Carroll
D. Lewis Lecter

5. When was Alice in Wonderland printed in America?
A. 1865
B. 1985
C. 1798
D. 1897

GK Quiz Questions – Present Affairs Questions November 26 2017

6. Who found Egyptian King Tutankhamun‘s tomb?
A. James Robinson
B. Howard Carter
C. Jameson De’ Villiers
D. Robert Crafton

7. When was Tutankhamun‘s tomb found?
A. 1922
B. 1822
C. 2005
D. 1998

eight. Who chaired the 12th Inter-State Council assembly in New Delhi?
A. Ananth Kumar
B. Narendra Modi
C. Rajnath Singh
D. Smriti Irani

9. Structure Day was celebrated by the HRD Ministry on 26th of ________?
A. November
B. January
C. August
D. July

10. Justice Satrughana Pujahari is the brand new Choose of?
A. Bihar Excessive Courtroom
B. Karnataka Excessive Courtroom
C. Madras Excessive Courtroom
D. Rajasthan Excessive Courtroom

Present Affairs Questions November 26 2017 – GKToday Questions

11. India and _______ to signal agreements to sort out terrorism and smuggling?
A. Bangladesh
B. Russia
C. China
D. Pakistan

12. Which state celebrated Lachit Divas?
A. Assam
B. Bihar
C. Chattisgarh
D. Meghalaya

13. Van Heusen Company to merge Tommy Hilfiger and _________?
A. Pepe
B. Arrow
C. Levis
D. Calvin Klein

14. Bengaluru FC defeated ________ Four-1 within the Indian Tremendous League?
A. Delhi
B. Chennai
C. Mumbai
D. Kerala

15. Indian shuttlers gained ____ medals on the Para Badminton World Championships?
A. 5
B. eight
C. 9
D. 10

Normal Data Questions – Present Affairs Questions November 26 2017

16. Who’s the chief minister of Assam?
A. Gopinath Bordoloi
B. Sarbananda Sonowal
C. Bimala Prasad Chaliha
D. Golap Borbora

17. Who’s the Residence Minister of India?
A. Rajnath Singh
B. Smriti Irani
C. Ravi Shankar Prasad
D. Manohar Parikkar

18. Admiral Sunil Lanba is the chief of?
A. Indian Military
B. Indian Air Power
C. Indian Navy
D. Nationwide Safety Guards

19. Who’s the primary India man to win Asian Marathon Championship?
A. Tarun Dhillon
B. Asha Agarwal
C. Gopi Thonakal
D. Raja Magotra

20. Which firm plans to speculate 300 crores for hostels in India?
A. U Hostels
B. Airbnb
C. Through.com
D. Trivago

ANSWERS:

1. C 2. A three. D Four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link