29th Nov GK Questions – Current Affairs Questions November 29 2017

By | November 29, 2017


Present Affairs Questions November 29 2017 is right here. Learn the newest At the moment Present Affairs GK Questions. Learn GK At the moment Questions concerning issues around the globe are effectively offered right here. Aspirants who’re making ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Common Data. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Common Data Questions makes your preparation straightforward and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. We have now lined virtually all of the GK At the moment Questions 29 November 2017 Present Affairs which make your preparation straightforward. You’ll be able to Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Newest Common Data Quiz Questions – 29th Nov GK Questions

1. The metro operations of which metropolis will start at this time?
A. Bangalore
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Delhi

2. India to be the visitor of honour at which nation competition?
A. UAE
B. UK
C. Germany
D. Spain

three. Nitin Gadkari to go for which nation port opening on Sunday?
A. Japan
B. Sri Lanka
C. Bangladesh
D. Iran

four. Mitra made in India robotic, greets Modi and Ivanka at GES 2017 held at which metropolis?
A. Mumbai
B. Delhi
C. Hyderabad
D. Bangalore

5. Who’s the primary girl to get the pink carpet welcome in Hyderabad?
A. Princess Diana
B. Kate Middleton
C. Elizabeth Bowes-Lyon
D. Queen Elizabeth

Present Affairs Questions November 29 2017 – GK Quiz Questions Nov 29th 2017

6. The US is engaged on a brand new strategy with India and Pakistan on which nation?
A. Iran
B. Afghanistan
C. Syria
D. Iraq

7. Which nation to take a position 1 billion euros in decreasing the air air pollution?
A. Germany
B. Austria
C. France
D. Netherlands

eight. Who’s Transport and highways minister of India?
A. Devendra Fadnavis
B. Arun Jaitley
C. Nitin Gadkari
D. Piyush Goyal

9. Which nation is creating missiles that may attain anyplace on the planet?
A. South Korea
B. North Korea
C. China
D. United States

10. Who takes the appointment as chief of the anti-profiteering physique underneath GST regime?
A. Okay Ratna Prabha
B. AS Kiran Kumar
C. Badri Narain Sharma
D. Neelamani N Raju

At the moment Present Affairs GK Questions – Present Affairs Questions November 29 2017

11. IAS officer Okay Ratna Prabha takes the appointment as which state new chief secretary?
A. Andhra Pradesh
B. Karnataka
C. Madhya Pradesh
D. Jharkhand

12. IAS officer Pradeep Singh Kharola takes the appointment as new chairman of which airways?
A. Air India
B. SpiceJet
C. Jet Airways
D. IndiGo

13. Who resigns from the submit of Administrators Guild of America?
A. Ben Affleck
B. Martin Scorsese
C. Matt Damon
D. Harvey Weinstein

14. Which nation deputy prime minister has resigned from her submit?
A. Eire
B. France
C. Belgium
D. Germany

15. ISRO hopes to launch one rocket a month from which yr?
A. 2018
B. 2019
C. 2022
D. 2020

Present Affairs Questions November 29 2017 – GKToday Questions

16. Pujara ranks through which place within the newest ICC Check rankings?
A. fifth
B. 1st
C. 2nd
D. 4th

17. Which participant has gained the Serie A Finest Participant of the Yr award 2017?
A. Andrea Belotti
B. Gianluigi Buffon
C. Lucas Castro
D. Mattia Caldara

18. Maurizio Sarri who was named as one of the best coach within the Italian soccer awards is a coach for which Soccer staff?
A. Napoli
B. Inter
C. AS Roma
D. Fiorentina

19. Who’s the third girl civil servant to carry the highest bureaucratic submit in Karnataka?
A. Neelamani N Raju
B. Teresa Bhattacharya
C. Okay Ratna Prabha
D. Malati Das

20. Shinzo Abe is the prime minister of which nation?
A. North Korea
B. Japan
C. China
D. South Korea

ANSWERS:

1. C 2. A three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link