Current Affairs Questions November 15 2017

By | November 15, 2017


Present Affairs Questions November 15 2017 is right here. Learn the most recent At this time Present Affairs GK Questions. Learn GK At this time Questions concerning issues world wide are properly introduced right here. Aspirants who’re getting ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Normal Information. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Normal Information Questions makes your preparation straightforward and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. We’ve lined virtually all of the GK At this time Questions 15 November 2017 Present Affairs which make your preparation straightforward. You’ll be able to Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Normal Information Questions – Present Affairs GKToday updates

1. Assam needs to arrange ASEAN consulates during which metropolis?
A. Silchar
B. Jorhat
C. Guwahati
D. Dibrugarh

2. PM Modi, Chinese language Premier maintain transient interplay during which nation?
A. Philippines
B. Thailand
C. Vietnam
D. Malaysia

three. Who’s the first-ever feminine graduate of Bombay College?
A. Leila Seth
B. Fathima Beevi
C. Anna Chandy
D. Cornelia Sorabji

four. President Ram Nath Kovind will attend the inaugural programme of the Worldwide Hornbill Competition during which state?
A. Arunachal Pradesh
B. Manipur
C. Nagaland
D. Mizoram

5. Ganga Kumari creates historical past by changing into first transgender to be appointed during which authorities sector?
A. Police
B. Military
C. Navy
D. Financial institution

GKToday Quiz Questions – Present Affairs Questions November 15 2017

6. Okay Prithika Yashini who made historical past by changing into the primary transgender within the police power in India is from which state?
A. Gujarat
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Maharastra

7. West Bengal wins rossogolla conflict in opposition to which state?
A. Odisha
B. Andhra Pradesh
C. Assam
D. Bihar

eight. In honour of whom US toy firm revels first hijab-wearing barbie doll?
A. Dalilah Muhammad
B. Dalia Mogahed
C. Ibtihaj Muhammad
D. Linda Sarsour

9. Which nation launches the world first totally electrical cargo ship?
A. Japan
B. China
C. Russia
D. America

10. In response to the Worldwide Information Company Xiaomi and _____ are high smartphone manufacturers in India?
A. Apple
B. Nokia
C. Samsung
D. Lenovo

Present Affairs Questions November 15 2017 – Normal Information Questions

11. Which communication firm begins manufacturing of 5G at their base station?
A. Sony
B. Nokia
C. Samsung
D. HTC

12. Identify the primary Indian nationwide to check at any British college?
A. Cornelia Sorabji
B. Mahatma Gandhi
C. Pandita Ramabai
D. Anna Chandy

13. Kenneth Juster takes the appointment as US ambassador to which nation?
A. Nepal
B. China
C. Pakistan
D. India

14. BSE appoints whom as its new chairman?
A. Sethurathnam Ravi
B. Ravi Rajan
C. Dhirendra Swarup
D. RKS Bhadauria

15. Who’s the Southern air command chief that flies Tejas fighter jet?
A. RKS Bhadauria
B. H S Arora
C. S Neelakantan
D. P. P. Khandeka

Newest GK Questions – Present Affairs Questions November 15 2017

16. Kashmiri actor Zaira Wasim obtained the nationwide little one award for distinctive achievement 2017 from?
A. Keshari Nath Tripathi
B. Balram Das Tandon
C. Ram Nath Kovind
D. Acharya Dev Vrat

17. Who’s the primary Indian to qualify for LPGA Tour Championships?
A. Arjun Atwal
B. Aditi Ashok
C. Anirban Lahiri
D. Shiv Chawrasia

18. India promotes its supersonic BrahMos missile on the?
A. Dubai
B. London
C. Delhi
D. Bejing

19. In response to the Worldwide Information Company survey which is the third largest smartphone vendor in India?
A. Apple
B. Nokia
C. Lenovo
D. Sony

20. Mattel the US toy firm launched Barbie doll during which yr?
A. 1984
B. 1959
C. 1971
D. 1967

ANSWERS:

1. C 2. A three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 

Web page 1 of 11



Source link