Current Affairs Questions November 28 2017

By | November 28, 2017


Present Affairs Questions November 28 2017 is right here. Learn the newest Right now Present Affairs GK Questions. Learn GK Right now Questions relating to issues around the globe are effectively introduced right here. Aspirants who’re getting ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Basic Information. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Basic Information Questions makes your preparation straightforward and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. We’ve coated virtually all of the GK Right now Questions 28 November 2017 Present Affairs which make your preparation straightforward. You possibly can Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Right now GK Quiz Questions – 28th November Present Affairs GK Questions

1. PM Modi, to open which metropolis metro right this moment?
A. Vijayawada
B. Bangalore
C. Hyderabad
D. Tamil Nadu

2. As per the sources, Korean corporations wish to make investments wherein state?
A. West Bengal
B. Andhra Pradesh
C. Gujarat
D. Maharastra

three. Which authorities makes singing nationwide anthem should in hostels?
A. Uttar Pradesh
B. Bihar
C. Delhi
D. Rajasthan

four. Which state gained the most effective state award in organ donation for the third consecutive time?
A. Karnataka
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Madhya Pradesh

5. Wherein metropolis will Ivanka Trump and PM Modi tackle world enterprise assembly summit which is happening right this moment?
A. Hyderabad
B. Bangalore
C. Delhi
D. Mumbai

Present Affairs Questions November 28 2017 – Basic Information Questions and Solutions

6. Which metropolis is prone to begin AC native prepare on Christmas Day?
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Tamil Nadu
D. Hyderabad

7. Demi-Leigh Nel-Peters who gained miss universe 2017 is from which nation?
A. South Africa
B. Colombia
C. Jamaica
D. France

eight. Myanmar civil chief Aung San Suu Kyi to go to which nation on Rohingya difficulty?
A. Russia
B. Bangladesh
C. China
D. Japan

9. Pope Francis arrives wherein nation on excessive stakes go to?
A. Thailand
B. Myanmar
C. Nepal
D. Laos

10. Infosys plans 500 new tech jobs in Rhode Island by which yr?
A. 2018
B. 2020
C. 2022
D. 2019

GKToday Questions – Present Affairs Questions November 28 2017

11. Which American journal to be offered within the deal backed by conservative donors?
A. Reader Digest
B. Time
C. Folks Journal
D. AARP Journal

12. Britain appoints whom as their first girl as everlasting secretary to UN?
A. Karen Pierce
B. Alex Mayer
C. Jill Seymour
D. Katy Bourne

13. Who takes the appointment as a boss of 15th Finance Fee?
A. Montek Singh Ahluwalia
B. Arvind Subramanian
C. Arvind Panagariya
D. N. Ok. Singh

14. Who takes the appointment as India G20 Sherpa?
A. Shaktikanta Das
B. NK Singh
C. Arvind Panagariya
D. Montek Singh Ahluwalia

15. Nick Gerritsen the person who designed SAM the worlds first AI politician is from which nation?
A. New Zealand
B. Australia
C. Russia
D. France

Present Affairs Questions November 28 2017 – Right now GK Quiz Questions

16. Which House Analysis Institute to measure orbital particles round house station?
A. ISRO
B. JAXA
C. NASA
D. Roscosmos

17. Ravichandran Ashwin turns into quickest to ____ check wickets?
A. 250
B. 300
C. 350
D. 400

18. Vincenzo Montella is sacked by which soccer membership?
A. AC Milan
B. Alaves
C. Everton
D. Napoli

19. In 2016, which state training division had made Surya Namaskar obligatory in faculties?
A. Madhya Pradesh
B. Delhi
C. Rajasthan
D. Karnataka

20. Soccer membership AC Milan appoints whom as their new supervisor?
A. Andrea Pirlo
B. Gennaro Gattuso
C. Gaizka Garitano
D. Unai Emery

ANSWERS:

1. C 2. A three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link