Current Affairs Questions October 31 2017

By | October 31, 2017


Present Affairs Questions October 31 2017 is right here. Learn the newest Right now Present Affairs GK Questions. Learn GK Right now Questions relating to issues all over the world are properly introduced right here. Aspirants who’re making ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Normal Data. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Observe of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Normal Data Questions makes your preparation simple and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. Now we have coated nearly all of the GK Right now Questions 31 October 2017 Present Affairs which make your preparation simple. You’ll be able to Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Necessary GK Questions – Right now Present Affairs 31st October 2017 GK Questions

1. India, China maintain border meet wherein state?
A. Delhi
B. Uttar Pradesh
C. Arunachal Pradesh
D. Assam

2. Which is without doubt one of the 5 designated BPM venues, between Indian and Chinese language troops?
A. Bum La Move
B. Tawang Conflict Memorial
C. Tawang Monastery
D. Sela Move

three. Who Flags off run for Unity on Sardar Patel 142nd delivery anniversary.?
A. Milkha Singh
B. MS Dhoni
C. Sushma Swaraj
D. Narendra Modi

four. The central authorities observes which day by celebrating it as a Rashtriya Ekta Diwas?
A. November 10
B. November 2
C. October 31
D. November eight

5. Indian Military crew to convey again stays of Indian troopers from which warfare?
A. World warfare 1
B. World warfare 2
C. Sino-Indian Conflict
D. Indo-Pakistani Conflict

Present Affairs Questions October 31 2017 – Normal Data Updates

6. Which authorities supported transport sector kinds will now carry T possibility for transgenders?
A. Waterways
B. Railways
C. Roadways
D. Airways

7. Sadiq Khan is the mayor of which metropolis?
A. London
B. Liverpool
C. Bristol
D. Leeds

eight. Who has topped within the 2017 Asian Energy Checklist survey?
A. Jeremy Corbyn
B. Zac Goldsmith
C. Sadiq Khan
D. Boris Johnson

9. Movie and tv actor Riz Ahmed occupies which place within the 2017 Asian Energy Checklist?
A. 2
B. four
C. eight
D. 6

10. China plans 1000-km tunnel to take which river water to Xinjiang?
A. Meghna
B. Indus
C. Brahmaputra
D. Ganges

GK Right now Questions – Present Affairs Questions October 31 2017

11. Shriram Group and which financial institution referred to as off their deliberate merger following variations over valuation?
A. RBL Financial institution
B. IDFC Ltd
C. IDBI Financial institution
D. IndusInd Financial institution

12. Which firm plans to create on India largest cell tower firm?
A. Bharti Infratel
B. Bharti Enterprises
C. Indus Towers
D. Airtel

13. Bharti Infratel and Vodafone India maintain ___ % stake in Indus Towers?
A. 22
B. 37
C. 52
D. 42

14. India indicators $200 mn take care of World Financial institution for rural transformation wherein state?
A. Assam
B. Bihar
C. Gujarat
D. Mizoram

15. ISRO to launch what number of satellites in a single go in December?
A. 30
B. 20
C. 38
D. 15

Present Affairs Questions October 31 2017 – Right now Present Affairs Questions

16. Manoj Kumar claimed his ___ successive Nationwide Championships gold?
A. third
B. 4th
C. 2nd
D. fifth

17. Which ladies cricketer rises to prime spot in ICC batswomen batting rating?
A. Amy Satterthwaite
B. Mithali Raj
C. Suzie Bates
D. Ellyse Perry

18. Amongst ladies bowlers who remained on the primary spot?
A. Marizanne Kapp
B. Jhulan Goswami
C. Megan Schutt
D. Stafanie Taylor

19. Which nation has regained the highest spot within the ladies’s ODI crew rankings?
A. England
B. West Indies
C. Australia
D. India

20. Former BCCI GM MV Sridhar represented which state in Indian Ranji Trophy?
A. Karnataka
B. Andhra Pradesh
C. Tamil Nadu
D. Kerala

ANSWERS:

1. C 2. A three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link