GKToday Nov 30 Questions | Current Affairs Questions November 30 2017

By | November 30, 2017


Present Affairs Questions November 30 2017 is right here. Learn the most recent Right now Present Affairs GK Questions. Learn GK Right now Questions relating to issues world wide are effectively introduced right here. Aspirants who’re getting ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Basic Data. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Basic Data Questions makes your preparation simple and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. We now have lined nearly all of the GK Right now Questions 30 November 2017 Present Affairs which make your preparation simple. You may Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

GK Questions 30th November 2017 – Present Affairs Gk Questions

1. PM Narendra Modi together with which former US President to talk at Hindustan Occasions Management Summit in the present day?
A. George W. Bush
B. Invoice Clinton
C. Barack Obama
D. Ronald Reagan

2. Which metropolis will get India’s first area expertise gallery?
A. Bangalore
B. Hyderabad
C. New Delhi
D. Mumbai

three. Anna Hazare to launch Jan Lokpal stir from which month subsequent yr?
A. June
B. January
C. Could
D. March

four. The primary one rupee observe was launched on November 30 by which yr?
A. 1947
B. 1925
C. 1917
D. 1934

5. Sushma Swaraj arrives by which nation to attend Shanghai cooperation group summit?
A. Russia
B. Germany
C. Italy
D. England

Present Affairs Questions November 30 2017 – Present Affairs Gk Questions

6. Which authorities asks NCERT to incorporate the chapter on tobacco at school syllabus?
A. Bihar
B. Delhi
C. Maharastra
D. Haryana

7. MP Veerendra Kumar is the president of which celebration in Kerala?
A. Socialist Janata (Democratic)
B. Kerala Congress (Jacob)
C. Revolutionary Socialist Celebration of Kerala (Bolshevik)
D. Janata Dal

eight. Which turned the primary Australian state to legalise euthanasia?
A. Tasmania
B. Queensland
C. Victoria
D. South Australia

9. Who turned the primary Indian-American to carry press gaggle aboard Air Pressure One?
A. Adityanath Dubey
B. Raj Shah
C. Shaheed Diwas
D. S Okay Arora

10. Which nation offered defence gear price over $38 billion in 2017?
A. India
B. South Africa
C. US
D. Russia

GK Quiz Questions – Present Affairs Questions November 30 2017

11. Air France-KLM has tied up with which airways to spice up site visitors in India?
A. IndiGo
B. Jet Airway
C. Spicejet
D. GoAir

12. As per Ericsson report cellular knowledge site visitors in India to develop 11 instances by which yr?
A. 2023
B. 2019
C. 2020
D. 2025

13. India ranks by which place on World Entrepreneurship Index 2017?
A. 72
B. 65
C. 69
D. 68

14. Who’s the primary lady to take the appointment as Secretary-Basic of the Lok Sabha?
A. Snehlata Shrivastava
B. Mugdha Sinha
C. Aruna Sundararajan
D. Sumitra Mahajan

15. Which soccer membership appoints Alan Pardew as their new supervisor?
A. West Bromwich Albion
B. Everton
C. Liverpool
D. Villareal

Present Affairs Questions November 30 2017 – Basic Data Quiz Questions

16. Which automotive manufacture firm to turn out to be Sauber title sponsor?
A. Lancia
B. Maserati
C. Alfa Romeo
D. BMW

17. Which soccer membership to nominate Allardyce as their supervisor?
A. Espanyol
B. Everton
C. Gillingham
D. Deportivo

18. E Chandrasekharan Nair was the president of Kollam District Co-operative Financial institution for greater than what number of years?
A. 29
B. 15
C. 25
D. 10

19. India was by which place on World Entrepreneurship Index 2016?
A. 75
B. 52
C. 69
D. 80

20. Alfa Romeo gained the inaugural F1 championship with Nino Farina by which yr?
A. 1984
B. 1950
C. 1994
D. 1960

ANSWERS:

1. C 2. A three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link