Latest GKtoday Questions | Current Affairs Questions November 14 2017

By | November 14, 2017


Present Affairs Questions November 14 2017 is right here. Learn the newest Right now Present Affairs GK Questions. Learn GK Right now Questions concerning issues around the globe are effectively offered right here. Aspirants who’re making ready for Authorities Exams and Different Financial institution Exams could make use of those Questions and enhance their Basic Information. The First Step of Preparation to crack any Authorities Examination is Common Apply of GK Questions and Solutions, that are up to date right here. These Basic Information Questions makes your preparation straightforward and helps you crack all of the forthcoming Aggressive Exams with a Good Rating. Now we have lined nearly all of the GK Right now Questions 14 November 2017 Present Affairs which make your preparation straightforward. You possibly can Discover all of the Nationwide, Worldwide, Sports activities, Leisure and Enterprise Updates right here.

Newest GKToday updates – Basic Information Questions

1. PM Modi visits rice analysis institute during which nation?
A. Thailand
B. Malaysia
C. Philippines
D. Vietnam

2. The Indian authorities can also be organising a regional centre of Worldwide Rice Analysis Institute in?
A. Varanasi
B. Bangalore
C. Ramnagar
D. Lucknow

Three. Which minister contributed to Northeast helicopter-based air dispensary venture?
A. Harsh Vardhan
B. Radha Mohan Singh
C. Narendra Singh Tomar
D. Jitendra Singh

four. Yogi Adityanath, Akhilesh Yadav, Mayawati to marketing campaign during which state?
A. Bihar
B. Uttar Pradesh
C. Gujarat
D. Assam

5. Which minister says there shall be a brand new schooling coverage by December finish?
A. Prakash Javadekar
B. Smriti Irani
C. Piyush Goyal
D. Ravi Shankar Prasad

Present Affairs Questions November 14 2017 – Right now GK Questions

6. Nationwide Schooling Coverage is headed by?
A. Vasudha Kamat
B. Krishnaswamy Kasturirangan
C. Okay.J. Alphonse
D. Manjul Bhargava

7. Exhibition of books on PMs opened at which museum in Delhi?
A. Nehru Memorial Museum
B. Nationwide Museum, New Delhi
C. Nehru Planetarium
D. Indira Gandhi Memorial Museum

eight. Who’s the primary Indian composer to carry out classical Western music on Chinese language themes?
A. A. R. Rahman
B. Zakir Hussain
C. Vijay Upadhyaya
D. Amit Trivedi

9. Juan Carlos Varela is the president of which nation?
A. Ecuador
B. Panama
C. Costa Rica
D. Colombia

10. Which firm scraps $2.5 billion hydropower plant take care of the Chinese language firm?
A. Russia
B. India
C. Nepal
D. America

Day by day GK Quiz Questions – Present Affairs Questions November 14 2017

11. As per international brokerage report India to overhaul Japan to change into third largest financial system by?
A. 2024
B. 2028
C. 2030
D. 2027

12. Air India will get Rs 1,500 crore mortgage from?
A. Financial institution of India
B. Union Financial institution of India
C. SBI
D. financial institution of Baroda

13. Identify the Pakistan cricketer who retired from all cricket codecs not too long ago?
A. Mohammad Hafeez
B. Umar Gul
C. Misbah-ul-Haq
D. Saeed Ajmal

14. Gianluigi Buffon is a goalkeeper for which nationwide workforce?
A. Italy
B. Germany
C. Spain
D. Brazil

15. Which nation ends 17-year jinx, beating Belarus Three-2 to clinch Fed Cup Tennis match?
A. US
B. Lithuania
C. Poland
D. Lativa

Present Affairs Questions November 14 2017 – Newest GK Questions

16. Fed Cup is the premier worldwide workforce competitors in girls tennis which took launch in?
A. 1971
B. 1975
C. 1963
D. 1995

17. Which tennis participant withdraws from ATP Finals after the loss to David Goffin?
A. Roger Federer
B. Rafael Nadal
C. Novak Djokovic
D. Juan Martin del Potro

18. The US information their ____ Fed Cup crown?
A. 18
B. 20
C. 14
D. 15

19. Italy failed to succeed in world cup for the primary time in ___ years?
A. 32
B. 45
C. 60
D. 50

20. Who would change into the primary man to play in six World Cups if he has not retired from soccer?
A. Steven Gerrard
B. Gianluigi Buffon
C. Xavi
D. Andrea Pirlo

ANSWERS:

1. C 2. A Three. D four. C 5. A 6. B 7. A eight. C 9. B 10. C
11. B 12. A 13. D 14. A 15. A 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B

Newest Present Affairs Search Hyperlinks:

 



Source link